VC Herenthout speelde in tweede divisie A van het volleybal de eerste topper tegen Lommel.

VC Herenthout – Lovoc Lommel

VC Herenthout stond na de onverhoopte overwinning in Bocholt tegenover een andere ploeg die met winst uit de eerste wedstrijd kwam. Lovoc met oude bekende Ronny Rongé als coach.

Herenthout acteerde in de eerste set weer eerder zenuwachtig met hier en daar foutjes, zowel in receptie, aanval als verdediging. Bij 16-16 kwam de thuisploeg wel nog langszij maar kon de remonte niet doortrekken en na twee aanvalsmissers bij 23-23 stond het 23-25 voor Lommel.

In de tweede set kropen er meer fouten in het spel van de bezoekers en Herenthout kon nu wel zijn geliefde spelletje spelen. Blok-verdediging zat goed in elkaar en er werd gewerkt voor alle ballen. Dit resulteerde in 25-20 voor VCH.

Set drie ging gelijk op tot de dubbele cijfers. Uiteindelijk kon Herenthout met enkele goede bloks en verdedigingen de set met 25-22 naar zich toe trekken.

De veer leek gebroken bij Lommel en VC Herenthout kon in set vier vrij makkelijk weglopen om bij 25-17 een nieuwe deugddoende overwinning te halen.

Setstanden: 23-25, 25-22, 25-20, 25-17.